Matilda

stomi-flöde
Oftast flyter livet med stomin på som vanligt och utan större konstigheter, den sitter liksom där och det vardagliga  arbetet med den är jag van med. Det är när det blir problem den är jobbigare. Inatt var det flöde i stomin igen, flöde innebär att påsen fylls rätt snabbt och det är ren vätska, nästan vatten. Att vakna av flera såna omgångar gör en dels trött pga sömnen men också vätskebristen som uppstår. Så glad att jag har stoppande tabletter när det händer, så vid 8 imorse började det lugna sig och jag har sovit rätt många timmar av dagen.
Det funkar ju helt okej när jag inte ska iväg någonstans, förra gången det hände hade jag skola som väntade och då kände jag av svagheten mycket mer. Men idag har jag bosatt mig i soffan, mysiga filmer som jag värvat med sömn. Så konstigt när det händer och jag inte vet varför, denna gången var det inte för att jag slarvat med maten igår....
 
vänja sig med nytt klimat
Det börjar sakta bli kallare och kallare och månaderna av mycket kyla och är på ingång. Tycker ju inte alls om de månaderna och därför är jag SÅ glad att jag faktiskt ska slippa de värsta månaderna (januari, februari, mars) i år igen. Att slippa de månaderna i Sverige så ofta som möjligt är alltid ett mål. 
I år kommer de ju spenderas i Singapore, tror inte jag kommer frys särskilt mycket där förutom inomhus. Hur vänjer man sig vid denna typ av klimat? Det kommer hålla sig såhär kring 30 hela terminen, det regnar mycket och är ofta rätt molningt. Men det är just at lära sig att leva en vardag i värmäen! Hann inte riktigt göra det i New York i somras, kanske går det bättre när det är en längre period?
 
Fredagstorsdag

Tog på sätt och vis helg idag, sista schemalagda i skolan för denna veckan och det innebär så gott som helg. De flesta är inne i tentaperiod då det är tentavecka nästa vecka, men eftersom båda mina kurser endast består av hemtentor & redovisningar har jag det inte annorlunda än resten av terminen. Jag har två hemtentor kvar att göra och två redovisningar på måndag (vilket också ger mig ett litet höstlov fram tills nästa måndag). Så konstig känsla att inte ha den där strukturen med tenta som vanligt, trivs egentligen bättre att få skriva salstenta, har inte gjort det sen i maj! 

Menmen, känns ju som fredag, så jag och Lusen har haft lite myskväll, fick för mig att göra chokladbollar, sån craving kan ju komma från ingenstans, så gott!