Matilda Ahdrian

Amerikansk Skola
Vardagsrutinerna har börjat dra igång lite mer nu och vad är det egentligen jag gör här? Just nu får jag mest uppleva en äkta amerikansk skola, vilket är rätt intressant att se och jämföra (förhoppningsvis kanske 5-åringarnas engelska kan lära mig lite också). Jag är med ett av familjens barn i skolan som stöd och hjälpa till med språket och så att hon förstår. Det är annorlunda mot Sveriges upplägg på många sätt och den diciplinen de kräver från 4- och 5-åringar är nästan orimlig. Så små kan inte koncentrera sig i 4h utan paus, vem kan ens göra det?
 
ett rum i New York
Tänk att jag har ett rum i New York. En garderob och inte bo i en resväska. Rummet som är platsen att bara vara, är i New York just nu. Känns nästan konstigt att jag är mitt i det, New York som alltid varit min dröm. Nu sitter jag här, försöker njuta av varje sekund och samtidigt fundera på vad nästa dröm ska bli?
 
brunchturné
Dags för traditioner/rutiner att komma igång här i New York. Idag påbörjade jag och Sara en brunchturné, vi är ju ändå i en riktig brunchstad och att bruncha en gång i veckan är fullt möjligt. Började idag på Clinton St. Baking. Förstår ju varför de är ansluta till en app för kö-funktioner, efter en del strosande i området fick vi bord och ta del av tidernas godasta pannkakor. Trodde liksom inte det var möjligt att göra pannkakor så goda, men alltså WOW. Absolut värt väntan. (dessutom galet bra apelsinjuice!)