Matilda Ahdrian

en timme i Malaysia
Härlig fredag och vi bestämmer oss att ta en spontan dagstrip över till Malaysia för att shoppa. Kort sagt: var väldigt mycket mer glad och taggad innan vi åkte. Det ska bara ta lite mer än en timme kollektivt att ta sig över till Malaysia, vilket är galet! Allt gick smidigt, sen när vi hade bytt till buss så var det så mycket trafik att busschaffuören sa att det var bättre att de som kan gå skulle gå. Vi började traska vägen ut ur Singapore, först då till migrationen. Väl igenom hoppar vi på en ny buss som tar en över bron mellan länderna, men det var trafik och tog betydligt längre tid än vad det bör göra. Väl framme möts vi av en vägg, hoppklumpade människor, trodde det var ett skämt. Det är "kön" till migrationen i Malaysia -  ÅK INTE PÅ PUBLIC HOLIDAY!! 
Där och då kände vi att vi struntar i det, vi behöver inte ta våran shoppingdag nu, vi åker hem, lättare sagt än gjort. Man behöver in i Malaysia för att få åka tillbaka till Singapore.. Besvikelsen, ångesten, urladdningen är obeskrivlig. Kön rör sig knappt och det är inte ens en kö. Det finns inget som helst system utan klumpen bara är där och det är KNÖ-system för att ta sig fram de milimetrarna den rör sig. 
Fick sätta mig ner antal gånger för jag började känna mig svimfärdig. Inget vatten, ingen mat, ingen luft och så trångt, ingen bra kombo. När vi efter 2h hamnade i mitten var det som värst. Man såg liksom ingen utväg, skulle kön någonsin ta slut och skulle man klara att stå på benen tills dess?
4h senare kom vi igenom, äntligen. Dags att åka hem. Fast först letade vi upp mat och vätska. Jag sprang sen in och hetsköpte ett par jeans på Levi's, kände att det behövde komma med en shoppingpåse från detta trauma. Sen åkte vi hem. Hade världens bästa kväll med första tacosen sen i Sverige, s å  galet gott. Och B&J's till efterrätt när vi kollade på Wahlgrens värld och Robinson. Helt urpumpade, helt slut. Vi har sovit gott inatt. Tack Singapore för välfungerande system, älskar Singapore ännu mer nu. 
 
himelskt gott med tacos, dagen fick ju faktiskt sluta bra trots allt. (Tack Mammiii)