Matilda Ahdrian

någon drog i nödbromsen
HEJ, efter ett sånt där härligt långt glapp. Men helt allvarligt. Mars har ju gått upp i rök. Alla nyheter och förändringar som påverkar vardagarna just nu har gjort att man tappat tidsuppfattningen och ens reflektera över det. Tycker ju inte om mars som månad från börja och Corona har inte gjort det bättre. Så, låt oss prata om Corona. Det är hemskt, det vet vi alla redan, allt vad ett litet virus kan göra mot hela världen. I min värld var det när USA stoppade alla resor från Europa som är avstampet för att allt ändrade sig på riktigt. Någonstans där, den torsdagen, så blev allt lite mer tvärnit än innan. Plötsligt kröp folk in och gömde sig. Butikerna blev tomma, resturanger, hotell, gatorna. Precis som att någon drog i nödbromsen för hela samhällets funktion. Nordstan som brukar vara smockat är på lunchtimmen lika glest som en typ lördagkväll. Allt är bara så mysko. Tack och lov har ju solen gjort att folk både tagit sig ut och att resturanger fått lite mer liv än vad det skulle varit annars. 
Så med detta vill jag nog komma fram till att jag är än mer orolig för de ekonomiska konsekvenserna som kommer utav detta. Det är varsel och konkurser på löpande band. Vi är mitt i det. 
 
Hur ser det ut för oss? 
Många olika delar som har påverkats och det är olika för alla. Än så länge jobbar jag från kontoret, kanske hälften av företaget kör hemifrån, vi får se hur regleringarna ändrar sig. Förra veckan sattes dessutom dotterbolaget Joy i konkurs vilket gör att nära kollegor plötsligt bara ska försvinna från oss. Och som vi alla ser på stan så är det inte världens största shoppingsug hos folket just nu. Man vet inte vad som händer om detta håller i sig länge. Korttidspermittering är på ingång, vi vet inte hur och omfattning ännu, utan får ta det för vad det är när det väl kommer. Sen så har ju såklart min och Linnéas resa till San Francisco blivit inställd, tråkigt samtidigt som det känns skönt att det inte går att åka än att man skulle behöva ta det moraliska beslutet själv om läget var mer vagt. Hoppas bara att vi kan lyckas få tillbaka för flygbiljetterna också!
 
Så vart landar vi? Tvätta händerna, var försiktiga men fortsätt leva så att samhället inte kollapsar. Det hänger på hur vi hanterar detta, tillsammans!